Vaata, kes on tudengite meelistööandjad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli tudengid.
Tartu Ülikooli tudengid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kõige rohkem on üliõpilased huvitatud töötamisest Skype'is, Riigimetsa Majandamise Keskuses ja Eesti Energias, näitas aprillis tehtud konsultatsioonifirma Instari üle-eestiline tudengite tööandja maine uuring.

Juba kolmandat aastat järjest on esikohal Skype, sellele järgnevad RMK ja Eesti Energia, kirjutab ERR. Esiviisikusse mahtusid lisaks neile veel Tallinna Lennujaam ning Microsoft.

«Uuringu tulemused näitavad, et noorte jaoks pole töökoha valikul väga oluline vaid töö sisu, vaid seda täiendavad töökaaslased ja eriti juhid, kelle kompetentsus ja asjatundlikkus on muutunud aastate lõikes üha olulisemaks,» ütles Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Vastanutest 53 protsenti eelistab töötada erasektoris, 29 protsenti avalikus sektoris ja 16 protsenti soovib olla enesele ise tööandjaks. Kolmandas sektoris soovib töötada 2 protsenti vastanutest.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles