Keelenõude tõttu võib kuni 500 Ida-Virumaa taksojuhti tööta jääda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Ida-Virumaa taksojuhid on mures ühistranspordiseaduse keelenõude pärast, mis ähvardab kuni 500 taksojuhti töötuks jätta.

Oktoobrist jõustunud ühistranspordiseaduse muudatuse kohaselt tuleb taksojuhtidel tegevusloa saamiseks või säilitamiseks esitada hiljemalt aprillis eesti keele B1 kategooria tunnistus, kirjutab ERR. Narva ja Sillamäe taksojuhtide sõnul ei jää nendesse linnadesse nõude rakendumisel sisuliselt ühtegi taksot, juhul kui nõuet ei muudeta või leevendata.

Narva taksofirma Sõprade Takso OÜ juht Oleg Bražnikov ütles portaalile rus.err.ee, et kui uusi nõudeid üle ei vaadata, siis taksoteenuse osutamine linnas alates 1. aprillist lõpeb.

«Minu firmas suudab 70 inimesest ainult kolm vastata B1 kategooria nõuetele,» rääkis Bražnikov.

Ta selgitas, et taksojuhtidel on raske nõutud ajaks eesti keele oskust omandada, sest suurem osa neist on üle 50-aastased. «Isegi kui püüda seda nõuet täita, siis kellega saaks Narvas eesti keeles rääkida? Kolme-nelja kuu pärast on eesti keel ununenud,» oli Bražnikov nõutu.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles