Bussiturul jätkub võidurelvastumine

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Express toob kevadeks liinidele uue põlvkonna luksusbussid.
Lux Express toob kevadeks liinidele uue põlvkonna luksusbussid. Foto: Laura Oks

Lux Express sõlmis sel nädalal Belgias toimunud maailma vanimal ja tuntuimal bussimessil Busworld kokkuleppe üheksa uue põlvkonna luksusbussi ostmiseks ja plaanide kohaselt jõuavad bussid Eestisse kevadeks.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on tegemist täiesti uue bussimudeliga ja ühtlasi toimus Busworldi messil selle maailma esmaesitlus. Tõenäoliselt saab uusi busse näha Eestis juba märtsis.

«Uued bussid hakkavad reisijatele pakkuma rohkem privaatsust, milles see täpselt seisneb, avaldame juba uuel aastal,» ütles Saarpuu. Uutes bussides on näiteks jätkuvalt varustuses personaalne puutetundlik meelelahutuskeskus, reguleeritavad istmed ja pistikud elektroonikaseadmete laadimiseks.

Autosõiduga konkureeriva ühistranspordi mugavuses ja kvaliteedis on viimase kümne aasta jooksul toimunud suur areng. «Usun, et ka kõige nõudlikuma inimese ootustele vastav ühistransport, mis pakub nii mugavust kui privaatsust, saab autosõidule üha tugevamaks konkurendiks,» prognoosis Saarpuu.

Lux Expressil on õnnestunud ka Tallinn-Riia ja ka Tallinn-Tartu liinidel reisijad autodest bussidesse meelitada ning sama sihi seab Saarpuu sõnul ettevõte ka teistele Eesti siseliinidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles