Lugeja küsib: kus Alpenrose'i kohupiima tegelikult toodetakse?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohupiim on soodne valgurohke toiduaine.
Kohupiim on soodne valgurohke toiduaine. Foto: Albert Truuväärt

«Mulle ei ole arusaadav, miks näiteks Rimi poes müüdava Alpenrose kohupiima juures on kirjas, et see on valmistatud Eestis, kuid pakendi peal algab kood numbritega 475,» tundis Galina huvi ning lisas, et tema meelest algavad Eesti tooted koodiga 474.

Vastab Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Alpenrose kohupiim pärib meie oma kodumaise Farmi piimatööstusest. Triipkood ehk EAN kood ei näita alati tootjamaad, vaid tähistab seda, kus nimetatud toode on registreeritud. Alpenrose kohupiim on registreeritud Lätis, kuna tegemist on Rimi omamärgitootega ning seda müüakse ka Lätis ja Leedus. Sealt pärineb ka koodi algusnumber 475.

Tootjamaa on tootel samuti märgitud lausega - valmistatud Rimi tellimusel Eestis. Järelvalveorganite tarbeks on aga lisaks pakendil tootjamaa ja konkreetse tootja identifitseerimiseks märgis. Toote pakendil olevas ovaalses ringis on kuvatud ettevõtte tunnustamise number, mis algab kodumaise tootja puhul tähisega EE ning sellele järgneb igale tootjale vastav number. Numbri annab igale tootjale eraldi välja veterinaar- ja toiduamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles