SMS-laen jättis inimese hooldajatoetusest ilma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui ilmnes, et hooldajatoetusest makstakse kas töömehele palka või lapse võetud SMS-laenu tagasi, otsustas Laimjala vald nimetatud toetusliigi maksmise peatada ja hakkab toetuste maksmise korda üle vaatama.

Laimjala vallavanem Vilmar Rei tunnistas, et toetusesaajate säärased ütelused panid neid vallamajas mõtlema, et makstav raha ei lähe mitte alati õigesse kohta, kirjutas Saarte Hääl.

«Katsume selle aasta lõpuks oma toetuste maksmise korra üle vaadata, et uuest aastast saaks taas ka hooldajatoetust maksma hakata,» ütles Laimjala vallajuht, kelle sõnul on toetuste saajate nimekirjas kindlasti neid, kel on seda raha väga vaja, kuid tõenäoliselt ka neid, kelle suhtes on tekkinud küsimärke.

Orissaare vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Tiiu Mägi sõnul on hooldajatoetuse puhul tegemist toetusega, mis on jäetud omavalitsuse otsustada. Kui toetust makstakse tööealisele hooldajale, tuleb sellelt maksta miinimumpalga vääringus ka sotsiaalmaksu, olgugi et toetuse summa ise on 240–400 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles