Uued tooted: proteiinijook, köögiviljasmuuti ja suitsusink

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere uus suitsusink.
Rakvere uus suitsusink. Foto: Tootja foto

Oktoobris lisandusid Eesti poelettidele Põltsamaa Felixi tomati-köögivilja smuuti, A. Le Coqi proteiinijoogid ning Rakvere lihatööstuse eriti taine suitsusink.

Köögiviljasmuuti

Foto: Tootja foto

Toiduainete, hoidiste ja mahlatoodete valmistaja Põltsamaa Felix tõi esimesena Eestis turule köögiviljadest valmistatud smuuti. Pai tomati-köögivilja smuuti lisandus Felixi sortimenti oktoobris.

«Tomat, kõrvits, tšillipipar, paprika, basiilik ja Cayenne'i pipar loovad koos huvitava ning teistest Pai smuutidest eristuva maitse, mistõttu sobib mõõdukalt vürtsikas köögiviljasmuuti vahelduseks tomatimahlasõpradele,» kinnitas Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Proteiinijoogid

Esimese kodumaise suurtootjana toob A. Le Coq turule  proteiinijookide sarja. Arctic Sport proteiinijoogid on valmistatud puhtast piimast, millest on laktoos välja võetud, samas on tootes säilinud piimavalgud ja kaltsium.

Foto: Tootja foto

«Seni on proteiinijook teenimatult nišitoote staatusesse jäänud kui jook, mida tarbivad eelkõige sportlased, kuid tegelikkuses sobib see pea kõigile,» ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop.

Kõrge valgusisalduse (28 grammi) tõttu aitab jook väiksema kehakaaluga inimestel päevast valgunormi täita. Füüsiliselt aktiivsematele inimestele sobib see lihasmassi kasvatamiseks kui keha taastamiseks pärast treeningut. Arctic Spordi spordiklubi toitumisnõustaja Risto Uuk lisas, et toode sobib ka kaalulangetajale magusaisu rahuldamiseks.

Jook on gluteeni- ja laktoosivaba, sisaldab B- ja D-vitamiine ning jõuab poelettidele maasika ja banaani-šokolaadi maitsega.

Suitsusink

Rakvere Lihaka sarja uus eriti taine suitsusink sisaldab 95 protsenti sealiha ning on suitsutatud eheda lepasuitsuga. Poelettidele jõudsid esimesed tooted oktoobri algusest.

«Lihaka suitsusingi rasvasisaldus on madal, sest toode valmistatakse taisest sealihast. Eheda lepalaastu suitsuga suitsutamine annab singile õige suitsuse maitse ning kuldpruuni välimuse,» tutvustas Rakvere brändijuht Triin Lõoke.

Foto: Tootja foto

Lihaka suitsusink ei sisalda lõhna- ja maitsetugevdajat E621 ega säilitusaineid.

2012. aastal turule toodud Lihaka sarja iseloomustab kõrge lihasisaldus, hoolega valitud koostisosad, parim tehnoloogia ja võimalikult vähe lisaaineid. Lihaka sarja kuuluvad veel suitsuvorstid, erinevad keeduvorstid, sardellid ja viinerid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles