Pagaritoodete nimistusse lisandusid kanepi brownied

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi brownied.
Kanepi brownied. Foto: AS Lõuna Pagarid

Pagari- ja kondiitritoodete valmistaja Lõuna Pagar on hiljuti välja tulnud uue tootega, mis sisaldab kanepiseemneid ja tekitab sellega tarbijates mõningast elevust.

«Kanepi brownied sisaldavad kanepiseemneid, mis moodustavad kogu toote mahust 8,7 protsenti, seega midagi enamat peale seemnete seal kanepist ei leidu,» sõnas Lõuna Pagarid müügijuht Mikko Pihtje.

Pihtje lisas, et nende poolt kasutatavad kanepiseemned ei oma sarnaseid toimeomadusi nagu seda on narkootilisi ühendeid sisaldaval kultuurkanepil. «Kanepiseemnetel on mitmeid häid omadusi, kuna need sisaldavad palju vitamiine ja mineraale, antioksüdante, aminohappeid, ravhappeid ning teisi kasulikke ühendeid,» selgitas Pihtje.

Lõuna Pagarite Kanepi brownie sisaldab näiteks nisujahu, suhkrut, taimset õli, kanepiseemneid, hüdrogeenitud taimerasva, happesuse regulaatorit ja muid koostisaineid.

Lõuna Pagarid toodavad juba aastast 2013 kukleid, millele on lisatud kanepiseemneid ja 2014 sügisest hakati tootma kanepiseemnetega leiba. Seetõttu otsustatigi, et kanepiseemnetega tootesarjaga jätkata ja tuua müügile uus toode kondiitritoote näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles