Parvlaev Ionas naaseb taas liinile

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Nädalavahetusel tehnilise rikke tõttu Kuivastu-Virtsu liinilt remonti läinud parvlaev Ionas on nädalalõpuks taas töökorras ning täidab plaanipärast graafikut.

«Möödunud pühapäeval, mil ülesõitude arv oli tavapärasest suurem, tõime remonti läinud Ionase asemel parvlaev Hiiumaa kõrval liinile ka parvlaev Harilaiu, et võimaldada sujuvamat ülevedu. Ootamatult keeruliseks kujunenud ilmastikuolude tõttu pidi aga Harilaid sõidud ajutiselt katkestama, jäädes ootele Kuivastu sadamasse,» selgitas Väinamere Liinide juhatuse liige Tõnis Rihvk.

«Järjekorrad küll tekkisid, ent kindlasti ei saa rääkida segadusest või kaosest, nagu mõnes meediakanalis spekuleeriti,» lisas Rihvk ja sõnas, et sadamatöötajad andsid oma parima reisijate teenindamisel ning imikute ja väikelastega reisijad said ülesõidu eelisjärjekorras.

Pühapäevane Kuivastu sadama statistika näitab, et enne kella 13.30 ei olnud sõidukite mahajäämine tavapärasest suure nõudlusega päevast erinev. Kella 13.30 väljumisest jäi maha 39 sõidukit, mistõttu tekkis pisut pikem ooteaeg, mis tippajal võis küündida hinnanguliselt kuni 2,5 tunni pikkuseks, kuid mis õhtuseks ajaks taas vähenes, nii et peale 21.40 väljumist ei jäänud maha enam ühtegi sõidukit.

«Sügistalvisel perioodil, mil parvlaevade graafikud on hõredamad ja ilmastikutingimused mõjutavad ülesõite rohkem, võivad järjekorrad tekkida – kui samal ajal veel üks parvlaev tehnilise rikke tõttu eemale jääb, siis on tegemist halva juhusega,» rõhutas Rihvk.  

Tuleval nädalavahetusel ei tohiks ootejärjekordi enam selles ulatuses tekkida, sest liinile naasev Ionas mahutab rohkem sõidukeid kui teda ajutiselt asendanud Harilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles