Elron meelitab uusi rongijuhte prii väljaõppega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldav Elron alustab uuest aastast vedurijuhtide koolitusega, parimad lõpetajad saavad ettevõttes ka töökoha.

«Saime oktoobris haridus- ja teadusministeeriumilt tegevusloa, mis tähendab, et Elroni koolituskeskusel on õigus pakkuda vedurijuhtide välja- ja täiendõpet,» ütles Elroni ohutusjuht Pille Pärnjõe.

Esimene väljaõppegrupp alustab jaanuaris. Lisaks tulevastele rongijuhtidele õpetatakse ka kaubarongijuhte ja teisi vedurijuhiks soovijaid. Kaheksale eelvaliku põhjal parimale pakutakse Elroni poolt finantseeritavat õpet ning garanteeritakse töökoht rongijuhina. Vastasel juhul on koolitustasu ühe õppuri kohta on 2500 eurot.

Elroni liikluskorralduse juhi Magnus Roosma sõnul töötab Elronis hetkel 89 vedurijuhti ning viis vedurijuhi õpilast, kuid tööd oleks pakkuda veel kaheksale juhile.

Jaanuarist aprillini kestev teooriaõpe viiakse läbi Elroni koolituskeskuses, maist septembrini vältavad praktikatunnid toimuvad samal aadressil asuvas depoos ning sõidupiirkondades. Avaldusi õppima asumiseks oodatakse 23. novembrini.

Rongijuhi töö eesmärgiks on raudteeveeremi juhtimine ohutu ja täpse rongiliikluse tagamiseks, lisaks rongi tehniline kontroll enne liinitöö alustamist, ettevalmistus sõiduks, rongi juhtimine ja suhtlemine dispetšeritega. Valmis tuleb olla ka eriolukordade lahendamiseks raudteel.

Täpsemat teavat leiavad huvilised Elroni koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles