Facebook kaotab võimaluse võõrastega kergelt suhelda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki kasutamine.
Facebooki kasutamine. Foto: Mihkel Maripuu

Facebooki suhtluskeskkonnas leiab õige pea aset oluline muudatus: välja praagitakse palju kriitikat saanud funktsioon, sõnumikaust «Muud».

Seni on Facebookis olnud võimalus suhelda igaühega, kuid nüüd on plaanis sõnumikaustas teha muudatus, vahendab Independent. Inimestelt, keda pole isiku sõprade nimekirjas, hakkavad saabuma sõnumisoovid, mille peab isik kinnitama, juhul kui soovib nendega suhelda.

Facebooki arendaja David Marcuse väitel puudub uuenduse kasutuselevõtuga edaspidi vajadus Messenger äpis telefoninumbri avalikustamiseks. Edaspidi toimub suhtlemine sünkroniseeritud kontaktide vahel nimepõhiselt ning telefoninumbrid pole äpi töötamiseks enam kohustuslikud. Lisaks loodetakse, et uuendus aitab äpil veel rohkemate inimesteni jõuda.

Uuendus töötab üsna sarnaselt senise sõnumikaustaga «Muud», ent võõra isiku kirja asemel saabub postkasti tema suhtlustaotlus, mille saab isik aktsepteerida või ignoreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles