Konkurents kasvab: ka luksusbuss sai load lisaväljumisteks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss
Lux Expressi buss Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeamet kiitis heaks Lux Expressi liinilubade taotlused täiendavateks väljumisteks Tallinn-Pärnu, Tallinn-Kuressaare ja Tallinn-Tartu liinidel.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul avanes Lux Expressil nüüdsest võimalus vastata klientide ootustele pakkudes paremat sõiduplaani senisest suuremas mahus.

Saarpuu sõnul on näiteks Tallinn-Pärnu liinil paljud reisijad ebamugava sõiduplaani tõttu seni eelistanud autosõitu. Tallinn-Tartu liinil sõitvad bussid on aga autodele arvestatavaks alternatiiviks. «Ka Tallinn-Kuressaare liinil soovivad reisijad paremat bussigraafikut, aga ka mugavamaid busse,» sõnas Saarpuu.

Hetkel teevad Lux Expressi bussid Pärnu ja Tallinna vahel mõlemas suunas viis väljumist päevas ning mõlemale suunale lisandub kaks väljumist. Tallinn-Tartu liinil lisatakse neli väljumist päevas mõlemas suunas. Praegu teevad Lux Expressi bussid 14 väljumist päevas. Muudatus on kasulik eelkõige tartlastele, kuna Tartu poolt on peamine rõhk hommikustel aegadel ja Tallinnast lisanduvad väljumised õhtul.

Tallinn-Kuressaare liinil lisab Lux Express ühe väljumise, mis väljub Kuressaarest hommikul ja Tallinnast õhtul, liin läbib ka suuremaid keskuseid Saaremaal.

Tallinn-Narva liinil taotles Lux Express olemasolevate liinilubade pikendamist, mille käigus said muudetud osad peatused ja juurde lisati uued. Vastavalt uutele lubadele hakkavad kõik Lux Expressi bussid sõitma läbi nii Aserist kui Kohtla-Järvelt.

Täna sai kauaoodatud liiniload Tallinn-Tartu ja Tallinn-Pärnu liinile aga ka odavbussifirma Superbus, millega seoses väljumised neil liinidel tihenevad tunduvalt ning panevad bussifirmad omavahel konkureerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles