Rallilegend: naast- ja lamellrehvi pidamises suurt vahet pole

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel/Sakala.

Rallilegend Margus Murakas ütles «Terevisioonis», et naast- ja lamellrehvide teel pidamise vahe on väiksem, kui juhid arvavad.

«Kui juht teab seda, et talv tähendab talle 85 protsendi ulatuses märga asfalti, siis selle järgi tuleb oma otsus teha,» sõnas Murakas rehvide valiku ja vajaduse kohta.

Lamell- ja naastrehvi vastasseisu kohta arvas ta, et see on pelgalt autoomaniku harjumuse küsimus. Samas lisas ta, et naastrehvi pidamine jää- ja lumeoludes on loomulikult parem kui lamellrehvil, ent erinevus on autojuhtide eeldatavast väiksem.

«Tegin kunagi võrdlustesti järvejääl sõites naastude ja lamellidega. Kuna ringi erinevus oli umbes paar sekundit, siis sain aru, et tegelikult see vahe on olematu,» rääkis Murakas.

Küsimusele, kas naastrehvid rikuvad teed ära, vastas Murakas, et see teema ei ole enam nii terav, sest naastrehvid muutuvad kergemaks ja kvaliteetsemaks.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles