Töötamine peab olema võimalik igas eas

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööohutuse ja töötervishoiu konverentsi vestlusringis kaitsesid eakate õigust tööle riigikogu liige Igor Gräzin ja tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu.
Tööohutuse ja töötervishoiu konverentsi vestlusringis kaitsesid eakate õigust tööle riigikogu liige Igor Gräzin ja tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu. Foto: Terje Atonen

Olukorras, kus töötegijaid jääb järjest vähemaks, sest elanikkond vananeb, peame looma oma inimestele sobivad tingimused töö tegemiseks ja tervise kaitseks töökohal kuni kõrge eani välja.

Äsja Tallinnas peetud tööohutuse ja töötervishoiu konverentsil juhtis EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg tähelepanu asjaolule, et töökeskkond on juba muutunud ja muutub jätkuvalt. «Olukorras, kus tööealisi elanikke jääb üha vähemaks, peame mõtlema, milliseid muudatusi tuleb teha töökohtadel, et inimesed saaksid jätkata töötamist ka pärast pensioniea saabumist. Lisaks tuleb teha kõik, et inimesed töölt terve ja rahulolevana koju jõuaksid,» rõhutas ta.

Riik saab tema sõnul palju ära teha koolituste ja ümberõppe võimaldamise, aga ka maksupoliitikaga. Näiteks osaajaga töö, mis sobiks vanemaealistele hästi, pole tööandjale praegu kasulik, sest sotsiaalmaksu tuleb tasuda täie rauaga, ja seda poliitikat tuleks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles