Kauaoodatud kontsert osutus täielikuks pettumuseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balletitantsijad Irma Nioradze ja Faruh Ruzimatov.
Balletitantsijad Irma Nioradze ja Faruh Ruzimatov. Foto: Alexander Kurov

Klient pettus kauaoodatud kontserdis, sest lubatud peaesineja oli laval vaid kolme minuti jagu ning valdava aja krõbeda hinnaga kontserdist laulsid ja tantsisid laval lapsed.

Muusikahuviline ostis Ticketpro-st piletid kontserdile «Faruh Ruzimatovi balletitähtede ja Mihhalovski teatri solistide kontsert» kokku hinnaga 87,5 eurot. Klient viibis kontserdil kogu aja ja leidis, et see ei vastanud reklaamis avaldatud sisule.

Üksnes mõni etteaste vastas tema sõnul reklaamis väljakuulutatule, ülejäänud numbreid esitasid lapsed. Seega oli sisuliselt tegemist laste tantsu- ja laulukontserdiga, millel oli lühikest aega kestvaks tõmbenumbriks Faruh Ruzimatov, piletil ega reklaamis polnud seda aga mainitud.

Esinejad olid pärit Peterburist ning kontserdi korraldas seal tegutsev Art Preminum, mille esindajana Eestis tegutseb Art-Premium Europe OÜ. Pettunud klient pöördus esmalt murega piletimüüja poole, seejärel kontserdikorraldajate poole Eestis ja Venemaal, kuid tulutult.

Pärast seda ei jäänud kliendil muud üle kui pöörduda kaebusega tarbijakaitseameti poole, soovides piletite hinnast tagasi saada 80 protsenti summas 70 eurot. Ta esitas nõude selgitades, et tutvus enne piletite ostmist kontserdi kavaga, kuid esitatu ei vastanud lubatule.

Juba kontserdi ajal hakkasid inimesed saalist lahkuma. Kontsert toimus kahes osas ning asjassepuutuv jäi vaatama kuni lõpuni lootes, et teises pooles esinevad reklaamis lubatud artistid, kuid ka teises osas esinesid peamiselt lapsed. Lubatud peaesineja Faruh Ruzimatov tantsis esimese poolaja lõpus umbes kolm minutit.

Tarbijakaebuste komisjon tuvastas kontserdi mittevastavuse reklaamis lubatule, millele ka otsuses peamiselt tugines. Komisjon leidis, et kuna isik oli kontserdil lõpuni ning mõni kontserdi etteaste vastas lubatule, ei ole tal alus müügilepingust taganeda. Komisjoni väitel on korraldaja poolt  kohustuse mittekohase täitmise väärtuseks 80 protsenti piletite maksumusest, mille ulatuses võib alandada piletite hinda. Kontserdikorraldaja peab külastajale 70 eurot piletite kogumaksumusest hüvitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles