Nordea astus sammu sularahavaba panga suunas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pangakontor.
Nordea pangakontor. Foto: Mikko Stig/Lehtikuva

Nordea pank lõpetas esmaspäevast alates sularaha käitlemise oma Norra pangakontorites, kuna vajadus selle järgi puudub.

Oma plaanidest reedel teavitades põhjendas Norra suuruselt teine pank seda otsust nõudluse puudumisega, kirjutab Local. Ainult üks makse kahekümnest tehakse sularahaga. Seda on isegi vähem kui Rootsis, mis on maailmas paistnud silma sularaha kasutamise järsu vähenemisega. Pank kirjeldas oma otsust, kui olulist strateegilist sammu teel digitaalsesse maailma. Sularaha käitlemine kujutab turvariski ja raskendab rahapesu seaduse järgimist.

Vaid Oslo raudteejaamas olev pank annab praegu sularaha, kuid ka seal polnud see teenus populaarne. Sularaha saab edaspidi vaid pangaautomaatidest.

«Ühiskond läheb aina digitaalsemaks ja inimesed tahavad võimalikult palju oma asju ära ajada veebis või mobiiltelefonis,» rääkis Osla raudteejaama pangakontori juht Åse Dahl. Tema sõnul on vaid aja küsimus, millal ka teised pangad sama teed lähevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles