Soomes kaalutakse poodide lahtiolekuaegade pikendamist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja Helsingis.
Stockmanni kaubamaja Helsingis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Soome valitsuse plaan pikendada kaupluste lahtiolekuaega on toonud kaasa mitmeid arutelusid, eriti tuliselt müüjate tööajaga seonduvalt.

Senise kaupluste lahtiolekuaegu reguleeriva seaduse muutmine puudutab esialgu tõenäoliselt vaid nädalavahetusi, vahendab Yle.

Jaekaubanduse omanike liidu juhi Juhani Pekkala sõnul mõjutab muudatus kindlasti poodide lahtiolekuaegu, ent mitte nii dramaatilisel moel, nagu praegu inimesed endale ette kujutavad.

«Ma eeldan, et mõned poed näeksid seda kui võimalust hoida suviti kaupluse uksi pühapäeval kauem lahti. Ka enne jõule võiksid poed olla kauem avatud kui vaid kella kuueni, mis on hetkel välistatud,» ütles ta.

Pekkala väitel on oluliseks põhjuseks muudatuse läbiviimisel ka klientide vajaduste parem lahendamine. «Isegi kui poodide uksed on kauem avatud neil aegadel, mis klientidele paremini sobivad, ei pruugi see mõjutada teenindussektori tööhõive vähenemist,» lisas ta.

Praegu on Soomes kauplused avatud üldjuhul järgnevalt: tööpäeviti kella 7-21, laupäeviti kella 7-18 ning pühapäeviti kella 12-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles