Ainult seadus paneks poeukse pühapäeval varem kinni

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kaupmehed ja teenindajad toetavad ideed, et suuremad kaubanduskeskused suletaks pühapäeviti kohustuslikus korras kell 18 õhtul, väiksematele toidupoodidele piirangute seadmist ei soovita, kuid kuna ükski kauplus ei taha konkurendile eeliseid ette mängida, siis asjaosaliste sõnul ei muutu olukord enne, kui riik sekkub ja kliendid ka ise pühapäevasest ostlemisest loobuvad, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Kaupmeeste liidu liikmed on valdavalt poolt ja üldine meelsus on see, et lahtiolekuaega võiks lühendada, eelkõige sellest aspektist, et kaupmehe jaoks aitab see leevendada täna ühte suurimat probleemi, mis on tööjõu puudus,» selgitas liidu tegevdirektor Riin Savi.

Teenindajad ise aga häälekalt oma huve kaitsma ei kipu, kuid pühapäevaõhtuse töö tulemuslikkus tekitab tuska küll. «Palk sõltub just isiklikest müügitulemustest ja kui 200 poe peale on ainult 20 inimest, siis nendest protsentidest, mida me saame müügi pealt, teenindaja eriti palju endale raha ei saa,» rääkis ühe kingapoe teenindaja Tatjana.

Jaekaupluste lahtiolekuaegade reguleerimine on viimastel aastatel korduvalt teemaks tõusnud, vastus küsimusele, miks lahendusteni pole jõutud, peitub märksõnades vaba turumajandus ja konkurents.

Kuigi suuremate kaubanduskeskuste pidajate sõnul on pühapäeva õhtuti kauplustes väga vähe rahvast, ei taha kliendid loobuda võimalusest nädala viimastel tundidel veel poodi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles