Populaarse korstnalahendusega on tulekahju kerge järgnema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valesti paigaldatud küttekehad, sh metallkorstnad, põhjustavad sagedasti tulekahju.
Valesti paigaldatud küttekehad, sh metallkorstnad, põhjustavad sagedasti tulekahju. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Viimase kümmekonna aasta jooksul eelistatakse traditsioonilisele kivikorstnale üha enam metallist moodulkorstnaid, mis aga valesti paigaldades ja hooldades võivad hoopis tulekahju põhjustada.

«Metallkorstna kasuks räägib peamiselt lihtne paigaldus ja konkurentsivõimeline hind, aga ka see, et metallkorsten soojeneb kiiremini kui kivikorsten ning metallkorstna siledale sisepinnale ei ladestu põlemisjäägid nii kergesti kui krobelise pinnaga kivikorstna puhul,» sõnab Lääne Elus avaldatud arvamusloos Lääne päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Villu Ilves.

Küll aga on tema sõnul metallkorstnal ka miinuseid ning elu on näidanud, et nendega on rohkem tulekahjusid kui kivikorstendega. «Kui valesti paigaldatud kivikorstnast võib kuulda alles korstnapühkija käest, siis valesti paigaldatud metallkorsten tekitab suure tõenäosusega tulekahju,» ütleb Ilves, lisades, et kui metallkorstna ohutusnõudeid ei täideta, siis ei pruugi ka kindlustus tulekahjuga tekitatud kahju hüvitada.

«Korsten peab olema paigaldatud nii, et seda saab terves ulatuses puhastada, seega peavad tal olema ka puhastusluugid õigetes kohtades,» sõnab päästekeskuse juhtivinspektor, viidates muuhulgas, et metallkorstnat paigaldades peab korstna välispinna ja puidu vahele jääma ohutu kaugus.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles