Suurpank muutis netipanga kasutamise korda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PIN-kalkulaator on koodikaardist turvalisem.
PIN-kalkulaator on koodikaardist turvalisem. Foto: Liis Treimann

Kuigi PIN-kalkulaatorit kasutavatel SEB klientidel tuleb nüüd netipanka sisse logides teha üks liigutus vähem, pole see panga kinnitusel vähem turvaline kui varem.

«Oktoobrikuu lõpus muutsime klientidele SEB PIN-kalkulaatoriga internetipanka sisselogimise mugavamaks,» selgitas SEB panga pressiesindaja Evelin Allas. PIN-kalkulaatoriga sisselogimine muutus sarnaseks mobiil-ID ja ID-kaardiga sisenemisega, kuna salasõna enam ei küsita.

PIN-kalkulaatori abil internetipanka sisenedes jääb turvalisuse tase endiselt kõrgeks, kuna sisselogimine põhineb ka edaspidi kahel faktoril. «Esimene on füüsiline seade ehk PIN-kalkulaator, mis peab olema kliendi valduses, ning teiseks on püsiparool ehk viiekohaline PIN-kalkulaatori kood, millega PIN-kalkulaator avatakse ning sisselogimiseks vajalik PIN-kood genereeritakse,» selgitas ta.

 28. oktoobrist jõustunud muudatus puudutab kõiki kliente, kes kasutavad SEB internetipanka sisenemiseks PIN-kalkulaatorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles