Pagulastele pakutud töökohad pole riigi huvi veel äratanud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti edukaim väikelaevatootja Baltic Workboats.
Eesti edukaim väikelaevatootja Baltic Workboats. Foto: Küllike Rooväli/Õhtuleht

Kuigi siseministeeriumi nõunik kinnitab pagulastele töö leidmisel riigi ja kohaliku tasandi koostööd, pole vähemasti Saaremaa ettevõtja Baltic Workboats pakutavate töökohtade vastu huvi ilmutanud veel ükski asjaomane ametkond.

Laevaehitusettevõte Baltic Workboats teatas juba septembris, et on kohe valmis tööle võtma vähemalt kümme pagulast, kuid ettevõtte üks omanikest, Margus Vanaselja ütles eile Saarte Häälele, et on firma nägemuse ja soovid töölevõetavate pagulaste osas edastanud Lääne-Saare vallavalitsusele, samas selle teemaga tegelevad riiklikud ametkonnad pole aga temale teadaolevalt laevatehasega seni ühendust võtnud.

Esmaspäevasel pagulasteemalisel teabepäeval Kuressaares vastas siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Ly Pärn küsimusele, kas riigil on selge kava, missuguste oskuste ja erialaga inimesi omavalitsuste huvisid silmas pidades eelistatavalt Eestisse tuua, eitavalt. Järgmisel päeval palutud ja saadud täpsustav kommentaar oli siiski vähem kategooriline: «Eelistus kaitset vajavate inimeste profiilide osas on Eestil koostöös erinevate ministeeriumidega kujundatud,» kinnitas Pärn.

Mis puutub rahvusvahelise kaitse saajate esmaste elamiskohtade valikusse Eestis, siis siin lähtutakse Pärna sõnul piirkonnas töötamise ja elukoha leidmise võimalustest, laste parimatest huvidest, sealhulgas koolide ja lastehoiuvõimaluste olemasolust, ja vastuvõtuvalmidusest ning võetakse arvesse kohanemiseks ja toimetulekuks vajalike teenuste pakkumise võimalusi ning inimese vajadusi.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles