Uus alkoholiseadus pitsitab külapoode

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue alkoholiseaduse jõustudes peaksid 2018. aastast alates ka lahjemad alkohoolsed joogid minema külapoodides müüja selja taha.
Uue alkoholiseaduse jõustudes peaksid 2018. aastast alates ka lahjemad alkohoolsed joogid minema külapoodides müüja selja taha. Foto: Rene Suurkaev/Postimees

Uue alkoholiseaduse kohaselt peaksid kõik kauplused hiljemalt 2018. aastaks eraldama alkoholi teistest kaupadest vaheseinaga või paigutama need leti taha, kuid väikeste kaupluste jaoks võib see juba puhtalt ruumi mõistes võimatuks osutuda.

Lihula tarbijate ühistu esimehe Arvo Miilmetsa hinnangul survestaks uue alkoholiseaduse jõustumine eelkõige väikseid külapoode, vahendab Lääne Elu. Kuigi enamikus Lihula tarbijate ühistusse kuuluvast 14 kauplusest on kange alkohol leti taga, ei kujuta Miilmets ette, mis moodi peaks sinna ka õlled ja siidrid mahtuma, kuna see poleks lihtsalt füüsiliselt võimalik.

Esmase ennustuse kohaselt tuleks siis sulgeda pooled maapiirkondades olevad väikepoed, mille 20 protsenti käibest tuleb alkohoolsete jookide müügist. «See oleks neile väga suur kaotus,» nentis Miilmets, kes teise võimaliku alternatiivina näeb hoopis seda, et kogu alkoholimüük koonduks spetsiaalsete alkopoodide kätte.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles