Pangakaartide andmeid varastatakse üha sagedamini

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaardid.
Pangakaardid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viimasel ajal on sagenenud pangakaartide andmete varastamise ja pangakontode tühjendamise juhtumid ning ehkki pangad avastavad rikkumised kiiresti, võib raha tagasi saamiseks omajagu aega kuluda.

Swedbanki andmeil on viimase pooleteise aastaga kaartide andmete varastamise juhtumid kahekordistunud ning tihti tehakse seda välismaal kaardiga maksmisel või sularaha välja võtmisel, aga ka internetis maksmisel, vahendab ERR Uudised.

Swedbank hoiab kahtlastel tehingutel silma peal, rikkumisteni jõutakse enamjaolt kiiresti ning kui pettus tõestust leiab, maksab pank kahjukannataja kontole raha tagasi.

«See võib mõnikord tõesti päris pikaks venida, aga see ei tähenda seda, et me oleme kliendi ära unustanud, vaid lihtsalt sellised rahvusvahelised menetlused võtavad kaua aega,» rääkis Swedbanki pangakaartide osakonna valdkonna juht Tiia Vaher-Kask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles