Eestlastele meeldib, kui poed on peaaegu südaööni lahti

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii mõndagi inimest mõjutaks poodide lahtiolekuaegade muutmine, kuna tihti tehakse oma sisseostud just vahetult enne poe sulgemist.

Kahe väikese lapsega perekond tuli pool tundi enne poe sulgemist suuremaid sisseosteid tegema. «Kuna homme õhtul on külalised tulemas, siis ostsime täna kõik vajaliku toidukraami ära, kuna homme pärast tööd ei jää selleks aega,» sõnas pereisa Gert ja lisas, et satub õhtuti poodi suhteliselt tihti.

Ta märkis, et õhtul on poes rahulikum ja järjekorrad tunduvamalt väiksemad. «Nende kahe toidukoti ostmisega läks meil alla poole tunni ja ühtlasi ma ei näe seda varianti, et poed varem sulgetaks,» sõnas Gert.

Pereema Nele sõnul neid kindlasti mõjutaks see, kui poode hakatakse tunduvamalt varem sulgema. «Kuna me oleme tööinimesed, siis pärast kaheksat on täiesti tavaline, et läheme poodi,» märkis ta.

Noormees Martin tuli koos pruudiga õhtuks näksimist ostma. «Käin õhtuti poes võrdlemisi tihti, kuid mind isiklikult see ei mõjutaks kui poode varem sulgetaks, kuna kõik vajalikud ostud saab tegelikult päevasel ajal tehtud,» rääkis ta.

«Ma kujutan ette, et tegelikult need inimesed, kes lõpetavad oma töö hilja õhtul, neil võib kindlasti probleem tekkida,» nentis Martin.

Tõnis tuli kümme minutit enne poe sulgemist õlle kõrvale suitsukala ostma. «Kuna mul oli siia kaubanduskeskusesse asja, siis tulin siit toidupoest läbi ja nii hilja seetõttu, et jäin täna töödega hilja peale,» selgitas Tõnis.

Tema meelest oleks see väga mõistlik, kui poode hakatakse sulgema tunduvamalt varem kui praegu. «Pühapäeviti võiksid nad üldse kinni olla, bensiinijaamast võiks selliseid esmatarbekaupu ikkagi kätte saada. Miks inimesed peavad pühapäeviti poes käima? - käigu matkal ja puhaku,» soovitab Tõnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles