Petturist laenuandja püüab tegutseda uue nime all

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megalaenud.ee edastatud sõnum.
Megalaenud.ee edastatud sõnum. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Varem megalaenud.ee veebilehel tegutsenud ning mobiiltelefonidele massiliselt sõnumeid saatnud Leedu ettevõte Tvitera UAB on loonud uue veebilehe alfalaenud.ee.

Uuel veebilehel alfalaenud.ee avaldatud teabe kohaselt tuleb lehel laenutaotluse esitamisel taotlus kinnitada ning selle eest tasuda. Alles pärast seda lubab laenuandja esitada pakkumise.

Tarbijakaitseametisse pöördunud inimeste kogemuse põhjal ei ole tegelikult võimalik ettevõttelt laenu saada, kuna ettevõtja ei esita pakkumist ega vasta ka hilisematele küsimustele. Seniste pöördumiste põhjal on laenusoovijad jäänud ilma makstud registreerimistasust ja ka loodetud laenust.

Juhul, kui isik on juba alfalaenud.ee lehelt laenu taotlenud, tasu maksnud ning laenupakkumist saanud ei ole, palutakse pöörduda tarbijakaitseametisse. Amet palub teada anda ka sellistest juhtudest, kui tarbijani jõuab alfalaenud.ee mobiilisõnum või muu reklaam. Amet ootab infot meiliaadressile info@tarbijakaitseamet.ee.

Veebilehel on välja toodud ettevõte ärinimi Tvitera OÜ, kuid äriregistri andmetel sellist ettevõtet Eestis registreeritud ei ole. Ettevõtte veebileht läheb vastuollu tarbijakaitse- ja reklaamiseaduse nõuetega. Teenuse pakkumine ja müük või muul viisil turustamine tarbijale peab toimuma häid kaubandustavasid arvestades ning tarbija suhtes ausalt. Ebaausa kauplemisvõtte kasutamine on keelatud nii enne kui ka pärast teenusega seonduva tehingu tegemist, samuti tehingu tegemise ajal.

Finantsteenuse pakkujad on kohustatud esitama reklaamides kohustusliku teabe, mida ei ole tarbijal võimalik saada alfalaenud.ee veebilehelt. Samuti ei ole teada kuidas tuvastatakse laenutaotleja isik. Reklaam ei tohi esitada valeteavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles