Fotod ja video: Tallinna lennuväljalt tõusis õhku viimane rahvusvärvides Estonian Airi lennuk

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 13.30 paiku tõusis Tallinna lennuväljalt õhku viimane rahvusvärvides Estonian Airi lennuk, mis suundus Kopenhaageni poole. Meeleolu ootealal oli rahulik, ehkki teadmine, et see võib olla viimane lend Estonian Airi lennukiga, tekitas reisijates pisut segaseid tundeid.

Lennu väljumist oodanud reisijad ütlesid, et neil on kahju, et Estonian Airiga nõnda on läinud. Eesti oma lennufirma on nende sõnul ikkagi oluline. «Kahju. Loodan, et tuleb uus firma, et Eestit esindaks ikkagi Eesti lennufirma,» ütles Kaire.

«Natuke on kahju ikka,» ütles Liina, kes on varemgi Estonian Airiga lennanud. «Ma arvan, et oluline on, et saaksid ühest kohast teise, aga see rahvuslik kandja lihtsalt annab neid võimalusi rohkem,» lisas ta.

Nad jäävad huviga ootama teavet selle kohta, mis saab edasi ja kas tõepoolest tõusevad Estonian Airi lennukid täna õhku viimaseid kordi.

Abiks lisatööjõud

Päeval oli lennujaamas üleüldiselt väga rahulik. Igaks juhuks on täna lennujaamas aga rohkem töötajaid kui muidu, et vajadusel reisijaid abistada. «Hetkel Estonian Air toimib ja lendab, aga kui Euroopa Komisjoni otsus avalikustatakse, eks siis vaatab, mis saab. Lisajõud on väljas, paljud inimesed on vabatahtlikult appi tulnud,» kinnitas Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe, et kui peaks tekkima ärev olukord, siis on inimesed võtta.

Kui palju tavapärasest rohkem lennujaama töötajaid täna abiks on, seda ei osanud Linnamäe öelda. Mõned on kutsutud kindlaks kellaajaks, teised on valmis telefonikõne peale kohe lennujaama ruttama.

Täna pärastlõunal on oodata Euroopa Komisjoni otsust, et Estonian Airile antud riigiabi on ebaseaduslik ja see tuleb riigile tagasi maksta. Kuna lennufirmal seda raha ei ole, siis sellest hetkest alates enam ükski Estonian Airi lennuk õhku ei tõuse. Postimehele teadaolevalt on otsuse avaldamine ajastatud nii, et kõik tänased lennud saaksid veel õhku tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles