GoAdventure ja Novatours peatasid lennud Sharm el Sheikhi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm el-Sheikhi lennujaam
Sharm el-Sheikhi lennujaam Foto: SCANPIX

GoAdventure ja Novatours andsid teada, et peatasid turvariskide tõttu ajutiselt lennureisid Sharm el Sheikhi.

Seoses 6. novembril Eesti välisministeeriumi poolt avaldatud ohuhoiatuse ja soovitusega vältida lennureise Sharm el Sheikhi, peatab GoAdventure kõik lennureisid sinna alates 8. novembrist kuni olukorra muutumiseni, teatas reisikorraldaja.

Samuti jääb ära täna väljuma pidanud Tallinn-Hurghada reis. Tagasilend lükkub edasi ühe päeva võrra, majutuskulud katab Goadventure. Kõikide reisijatega võetakse kohapeal ühendust, kinnitas reisikorraldaja.

«Ettevõte jälgib pidevalt olukorda oma sihtkohtades ning saab pidevalt operatiivset infot oma partneritelt, meie enda esindajatelt kohapeal ning veel teistestki kanalitest,» teatas GoAdventure.

Reisijatel, kes on ostnud pakettreisi Sharm el Sheikhi Novatoursi kaudu alguspäevaga 8. või 10. november, tuleb pöörduda edasimüüja poole ja leppida kokku asendusreisi soetamises.

Asendusreisina saavad reisijad soetada pakettreise eeskätt täiendavalt toimuva lennuga Hurghadasse 10. novembril, kuid samuti kõikidesse teistesse Novatoursi poolt müüdavatesse sihtkohtadesse. Otsuse asendusreisi valimisest palub Novatours teha hiljemalt 13. novembriks. Kui reisija ei soovi asendusreisi, tuleb tal esitada avaldus reisiraha tagastamiseks.

Neid, kellel on paketid tellitud algusajaga pärast 10. novembrit, teavitab reisifirma otsusest lendude toimumise kohta hiljemalt 11. novembril.

Hetkel Sharm el Sheikhis viibivad Novatoursi turistid tuuakse ära esimesel võimalusel.

Lennuoperaator SmartLynx Airlines Estonia teatab, et reisijad peavad saabuma sihtkoha lennujaama koos pagasiga. Pardale võib võtta kaasa käsipagasi, mis ei ületa tavapäraseid mõõtmeid ja kaalub kuni kaheksa kilo. Äraantav pagas kogutakse lennujaamas kokku ja transporditakse Tallinnasse hiljem, lennufirma kulul.

Eesti välisministeerium teatas 6. novembri õhtul, et soovitab võimalusel vältida reisimist läbi Sharm el Sheikhi lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles