Lugeja: minu asenduslend on 800 eurot kallim

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühistatud Estonian Airi viimased lennud.
Tühistatud Estonian Airi viimased lennud. Foto: Erik Prozes

Kui kolmel esimesel päeval aitab riik Estonian Airi kliente asenduslendudega, siis alates kolmapäevast tuleb inimestel osta uued piletid, mis on märksa kallimad ja mille hinnavahet ei kompenseerita.

«Kui ma nägin, et minu asenduslennu juurdemaksmise hind on 883 eurot kallim (selle summa pean Estravelile juurde maksma, ) siis sain aru, et nii Eesti riik kui Estravel irvitavad oma klientide üle. Mul on juba korra piletid ostetud ja kui nüüd tahetakse kahetunnise edasi-tagasi lennu eest ligi 900 eurot juurde, siis tunnen, et kõik need reisibürood, Estonian Air ja Eesti riik tegutsevad ainult nii, et saaks veel kõvasti kasumit juurde,» kirjutas üks pahane Postimehe lugeja.  Ta ei ole ainus, kes sama murega silmitsi seisab. Mitmed teised võõrsil elavad inimesed kurtsid mõne aja eest, et kuigi riik lubab juba ostetud piletite eest kolme kuu jooksul raha tagasi maksta, on praegu ostes piletid märksa kallimad ning rahagi ei pruugi selleks ajaks laekunud olla.

«Need reisijad, kellel on pilet väljumisteks 8., 9., 10. november, ei pea kindlasti midagi juurde maksma.  Riik hüvitab nii uue pileti maksumuse kui vajadusel täiendavad hotelliööd välismaal,» selgitas  Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend.

Need, kellel on pilet väljumisteks alates 11. novembrist, saavad kolme kuu jooksul riigilt piletiraha tagasi. Kui nad soovivad reisile minna, tuleb osta uus pilet.

«Tegemist on täiesti uue tehinguga ja klient on siin absoluutselt vaba nii ostukanali valikus kui kuupäevade ja lennufirmade eelistuses,» rõhutas Saarend. Ta lisas, et klient võib ka reisist loobuda ja tagasisaadavat raha muuks otstarbeks kasutada.

«Ei saa välistada, et mõni lennuühendus ei võiks ligi 900 eurot maksta (täpsemaid detaile teadmata on raske kommenteerida), aga tõenäoliselt pole väiksegi paindlikkuse juures reisi aegades keeruline leida Euroopa sees märksa soodsamaid võimalusi,» rääkis Saarend.

Kui kliendil on olemas õigeaegselt (õigeaegne tähendab antud juhul 48h jooksul peale lennupiletite ostu ja enne 08.10.2015) ostetud maksevõimetuse ja streikide vastase lisakaitsega reisitõrkekindlus, võib kahjunõude vana ja uue pileti hinnavahe ulatuses esitada kindlustusseltsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles