Põhjus, miks kassajärjekorras oodates aeg venima kipub

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Selveris
Järjekord Selveris Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärast väsitavat tööpäeva võib poejärjekorras seismine tunduda häirivana ning selleks kuluv aeg näib venivat eriti pikaks.

David Andrews pühendub oma uues raamatus täielikult teemale, miks tundub meile kassasabas seistes alati, et teised järjekorrad liiguvad kiiremini edasi kui see, milles ise seisad, vahendab Telegraph.

Andrews väidab, et kassajärjekorras seistes tajume ajakulu teisiti ning ootamine möödub meie jaoks aeglasemalt kui teiste järjekordade jälgimine. Kui aga satud kiirelt edasi liikuvasse järjekorda, ei pruugi ajakulu tähelegi panna, sest oled rohkem keskendunud asjade kassalindile tõstmisele ning maksmisele.

Andrewsi sõnul on inimeste meeled mõnes mõttes nende endi vastu häälestatud. «Olenemata tegelikust ajast, mis kulub järjekorras seismisele, on kõige aeglasem järjekord sinu arvates ainult see, milles ise seisad,» rääkis ta.

Kuidas välja valida kõige parem kassajärjekord?

  • Vali järjekord, milles seisab rohkem mehi. Nad on vähem kannatlikud kui naised ning võivad ostust pika järjekorra tõttu loobuda, samas kui naised ei lahku järjekorrast mitte mingil juhul.
  • Kuna enamik inimesi on paremakäelised, on neil ka loomulik kalduvus pöörata paremale. Vali pigem endast vasakul asuv järjekord, sest see võib olla lühem ning liikuda kiiremini edasi.
  • Väldi supermarketite kiirkassasid. Kiiruse paneb seal paika sinu ees seisvate inimeste arv, mitte asjade arv, mida nad ostavad.
  • Ära mõtle üle – mõnikord asub kõige kiirem ning väiksema inimeste arvuga kassa sinu ees.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles