Uuel liiklusõnnetuse teate vormil puudub süü tunnistamise väli

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) uuendas Eestis kasutatavat vormi «Liiklusõnnetuse teade», millega saab liiklusõnnetuse asjaolusid täpsemini kirjeldada.

Lisaks puudub uuendatud vormil väli süü tunnistamise kohta. Samasugune vorm on kasutusel enamikes Euroopa riikides ning aitab liiklusõnnetuse osalistel juhtumit kergemini vormistada sõltumata nende päritoluriigist.

«Muudatus ei too endaga kaasa sisulisi muudatusi liikluskindlustuse toimimises ning liiklusõnnetuse põhjustamise eest vastutava isiku määramine on endiselt kindlustusandja ülesandeks,» ütles LKF-i kahjukäsitluse juht Toomas Pajo.

Liiklusõnnetuse asjaolude ja vormi tagaküljel oleva õnnetuse toimumise kirjelduse põhjal on osalistel edaspidi kergem õnnetuse asjaolusid fikseerida ja kindlustusandjal lihtsam kahjukäsitluse käigus kahju tekitajat tuvastada. Sellegipoolest praegu kehtiv vorm ei muutu kehtetuks ja seda võib kasutada ka edaspidi.

Vorm «Liiklusõnnetuse teade» peaks olema igas sõidukis, et õnnetuse korral sündmus nõuetekohaselt fikseerida. LKF soovitab vorme küsida kindlustuslepingu sõlmimisel oma kindlustusandjalt. Selle saab alla laadida ka LKF koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles