Uued tooted: ohtralt heameelt magusasõpradele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balbiino maapähkli-koorejäätis soolase karamelliga.
Balbiino maapähkli-koorejäätis soolase karamelliga. Foto: Tootja foto

Alates novembri algusest võivad magusasõbrad leida poelettidelt nii Maiasmoka, Kommivabriku kui Balbiino uudistooteid.

Marjašokolaadid

Eesti magusabränd Maiasmokk tõi novembri alguses peolettidele ehtsate marjadega tumedad šokolaadid. Marjavalikus said määravaks inimeste üldised marjade maitse-eelistused.

Foto: Tootja foto

«Uute šokolaadide idee sündis tänu suurele huvile meie tumeda šokolaadiga kaetud ehtsate marjade vastu. Inimesed armastavad tumeda šokolaadi ning hapu marja kombinatsiooni,» ütles Maiasmoka tootearendusjuht Kristiina Laaniste.

Uues kollektsioonis on neli maitset -  kirsi-, tikri, mustsõstra- ning maasikašokolaad. Kirsid, tikrid ja mustsõstrad on šokolaadides tervete marjade kujul, maasikašokolaad sisaldab suuri maasikatükke. Marju on kõigis toodetes 20 protsendi ulatuses, tumeda šokolaadi kakaosisaldus on 60 protsenti.

Lotte Kommiköögi tooted

OÜ Kommivabrik toob novembri jooksul turule uue, Lotte Kommiköögi nime kandva tootesarja, kuhu kuuluvad rosinad jogurtis, šokolaadinööbid, marjamarmelaadi, puuviljakommid, piparkoogipallid ja jõulupaki.

Lotte sõbrad leiavad pakenditelt joonisfilmidest tuttavad tegelased: Lotte, Bruno ja Alberti. Lõbusate pakendite autoriks on Lotte tegelaskuju looja Heiki Ernits. «Lotte Kommiköögi pakendeid oli põnev joonistada. Töö käigus sündis Kommimasina idee, mida saab näha jogurtis rosina ja šokolaadinööpide pakenditel,» rääkis ta.

Foto: Tootja foto

Balbiino jäätised

Foto: Tootja foto

Kodumaine jäätisetootja AS Balbiino hakkas valmistama soolase karamelliga koorejäätiseid. Esimesed magus-soolase lisandiga tooted on pooleliitrine Salme Jumpsi ahjuõuna koorejäätis soolase karamelliga ja liitrises perepakendis premium Classic sarja maapähkli-koorejäätis soolase karamelliga.

Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolki sõnul on soolane karamell toiduainetööstuse uusimate trendide hulgas. «Hindasime Eesti maitsemeelele enim sümpaatseks soolase karamelli maitse ja rikastasime sellega koorejäätist,» lisas ta.

Uuele Salme Jumpsi koorejäätisele annab talvise maitse ahjuõun, millele lisab ootamatu maitsenüansi soolane karamell. Soolase karamellilisandiga on täiustatud ka Classic sarja maapähkli-koorejäätist, milles on kasutatud puhast maapähklikreemi.

Foto: Largo

Largo vaarikakissell

Largo tõi poelettidele vaarikakisselli, mille valmistamisel on järgitud vanaemade traditsioone ja kasutatud värskeid kodumaiseid marju. Loomuliku maitse tagamiseks valmistatakse Largo kissellid viljadest, mis on korjatud Eesti metsadest ja aedadest. Mustikad pärinevad eranditult Eestist, kuid lisaks siinsele rabarberile, maasikatele ja vaarikatele kasutatakse vahel ka Läti ja Leedu omi.

AS Largo nõukogu liikme Matti Karja sõnul julgustas mõni aasta tagasi kisselle turule tooma inimeste tagasiside. Mustika- ja maasika-rabarberikisselli soe vastuvõtt innustas uusi retsepte välja mõtlema ning oli ka vaarikakisselli loomise ajendiks.

«Ega vanaemadki siirupist või kontsentraadist kisselli teinud. Meie viljad varutakse suviti ja külmutatakse nii, et maitseomadused säiliksid sajaprotsendiliselt,» sõnas Karja.

Largo kisselle müüakse üheliitrises pakis ning need on saadaval enamikes kauplustes üle Eesti. Kuna kisselle tuleb säilitada jahedas, asuvad need sageli ühes letis piimatoodetega. Kisselle võib juua nii jahedalt, toasoojalt kui kuumalt, ent keema ei maksa neid lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles