Kindlustusfirma lisakaitse hüvitab lennufirma pankrotist tekkivad kulud

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PZU reisikindlustuse lisakaitse hüvitab reisijale lennufirma streigist tulenevad kulud.
PZU reisikindlustuse lisakaitse hüvitab reisijale lennufirma streigist tulenevad kulud. Foto: Erik Prozes / Postimees

PZU Kindlustuse lisakaitse kompenseerib näiteks lennufirma streigist ja pankrotist tekkivad kulud.

«Kliendid sõlmivad üha rohkem reisitõrget hõlmavaid poliise, kuid tavalise reisikindlustuse puhul ei kuulu reisitõrke all hüvitamisele näiteks lennufirma streigist tekkiv kahju,» ütles PZU Kindlustuse kodu- ja reisikindlustuse riskijuht Kaja Pukk. Ta lisas, et seetõttu saab PZU reisikindlustuse ostmisel valida juurde lisakaitse, mille korral reisitõrke kindlustusjuhtumiks on ka transpordiettevõtte töötajate streik, töökatkestus või ettevõtte maksevõimetus.

9. novembril pöördus PZU Kindlustuse poole seitse klienti, kes soovisid hüvitist streigi tõttu ära jäänud lendude eest. «Kahjuks pidime neile eitavalt vastama, sest sõlmitud reisikindlustuse leping ei sisaldanud lisakaitset,» ütles Pukk. Tema sõnul on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus lennud ei toimu streikide või tööseisakute tõttu, kuigi lennufirmad teevad oma parima, et kliendid sihtkohta toimetada.

Töökatkestusest, streigist või maksevõimetusest põhjustatud kindlustusjuhtumi korral hüvitatakse kindlustatule lisakulud transpordile ja majutusele, mis on vajalikud reisi sihtpunkti või reisi alguspunkti jõudmiseks.

Siiski ei ole kindlustusjuhtumiks reisikorraldaja või reisibüroo maksevõimetus ning neil juhtudel hüvitist ei maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles