Venelased hoiatavad: külm ja tuul panevad Ionasele põntsu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kuivastusse sõitmas.
Parvlaev Kuivastusse sõitmas. Foto: Küllike Rooväli

Eelmise aasta detsembri lõpus ja selle aasta jaanuari alguses praamiliiklus Mustal merel Kertši ja Kavkazi sadama vahel katkes osaliselt parvlaeva Ionase seiskumise tõttu.

Aastavahetusel oli Musta mere maasäärtel krõbedat külma ja perioodil 26. detsembrist 12. jaanuarini tuult 12–26 m/s, kirjutab Meie Maa. Ionas polnud suuteline neis oludes liini teenindama ning uudised häiritud üleveost jõudsid ka Venemaa peamistesse meediakanalitesse.

«Ohutus eelkõige,» sõnas vähem kui aasta tagust olukorda kommenteerides Meie Maale Kertši sadama kapten Valeri (jätame tema perenime lisamata, kuna osa ütlusi olid ametkondlikus mõistes mittesoovitavad ehk väljendatud isikliku kogemuse põhjal – toim). Kapteni sõnul oli möödunud talv oli erakordselt külm – kuni –15 kraadi ja nendes oludes oldud Ionasega rahul.

Esimesed suuremad tormid aga näitasid ära Ionase ebaefektiivsuse, kinnitas Meie Maale Kertši parvlaevanduse ametiühingu esimees Igor Kuzovkin.

«Kreeka gigant tõestas oma ebasobivust. Meile kinnitati eelnevalt, et praam võib sõita tuulega kuni 27 m/s, kuid juba 12 m/s osutus liiga paljuks. Kõik langes rivist... (все встало – toim),» meenutas Kuzovkin nurisedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles