Lugeja uurimistöö paljastas Superbusi kitsaskohad

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlveruumi on Superbusis vähe.
Põlveruumi on Superbusis vähe. Foto: Lugeja foto

Kui Postimehe tarbijatoimetus uuris, kui lahedalt on ruumi Eesti teedel vuravates bussides, jäi Superbus meist sõltumatutel põhjustel mõõtmata. Selle töö võttis ette hoopis üks meie lugejatest.

«Käisime nädalavahetusel paljuräägitud Superbussiga Lätis ja tuli meelde Postimehe artikkel, kus te mõõtsite busside istmevahesid, aga Superbussi sisse ei pääsenud,» kirjutas Kätlin. Naise sõnul võtsid nad tagasiteele läti sõpradelt mõõdulindi laenuks ja mõõtsid istme ise ära. «Me ei mäletanud täpselt, mida ja kuidas te mõõtsite, nii et tooli sügavust ei ole, vabandust. Aga laius ja istmevahe on nüüd mõõdetud!» kirjutas ta. Naise hinnang Superbusile on karm - minu arvates ei ole see küll luksusbuss, mis teil mõõtmata jäi.

Foto: Lugeja foto

Superbusi istme laius on tema mõõtmise järgi 43 cm nagu kõige kitsamal Taisto toolil. «Aga põlveruum järgmise istmeni on tõesti rekordiliselt kitsas - ainult 24 cm. Teistel bussifirmadel kohati üle 10 cm rohkem!» tõdes ta. Lugeja sõnul annab see  kitsikus istudes kõvasti tunda ka. «Mul tuleb maainimesena bussiga igal nädalal sõita ja sellist üksteise seljatugede vastas istumist ei ole varem kohanud. Sellevõrra oli parem, et reisijaid oli väga vähe,» jagas ta oma kogemusi.

Naise sõnul torkas silma ka see, et bussi seljatugedel polnud  sahtleid, laudu ega topsihoidjaid. «Prügi polnud ka kuhugi panna. Kaasavõetud kohvitopsi hoidsime lihtsalt põlve peal ja pärast panime ühele tühjale toolile,» kirjutas ta.

Foto: Lugeja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles