Eesti mahetooted murravad Soome turule

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paremad mahetooted aastal 2010: kohvijook Taluhommik, Pähklimüsli tumedas šokolaadis ja Saida valge juust.
Eesti paremad mahetooted aastal 2010: kohvijook Taluhommik, Pähklimüsli tumedas šokolaadis ja Saida valge juust. Foto: Tarbija24

Soomes Porvoos avati nädala alguses Eesti toitu ja mahetooteid müüv kauplus, kus tuntud kaubamärkide kõrval pakutakse kvaliteetseid mahe- ja talutooteidki.


«Eestimaised toiduained on Soomes igati konkurentsivõimelised, nii kvaliteedi kui hinna poolest,» ütles kaupluse juhataja Hele-Mai Kruuse uskuvat Porvoos käivitatava ettevõtmise edusse. Seda usku kinnitab tema sõnul juba kasvõi tuttavate soomlaste üle ootuste suur huvi eestimaise kauba vastu.

Kui soomlastele pakub kauplus omajagu eksootikat, siis eestlased võivad poodi külastades end tõeliselt koduselt tunda. Lisaks tuttavale tootevalikule teenindatakse neid seal ju soravas Eesti keeles.

Poe külastajatena nähaksegi kõiki kohalikke soomlasi, kes peavad lugu maitsvast toidust ning mahe ja talutoodetest, samuti eestlasi, kes võõrsil olles kodusest toidust puudust tunnevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles