Tuntud tuulikus hakatakse õlut pruulima

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabivere tuulik.
Tabivere tuulik. Foto: Kristjan Teedema

Tabivere tuulik on valla juhtidele ja rahvale juba aastaid murelapseks olnud, sest hoone on kaua tühjana seisnud ja laguneb, kuid nüüd on kunagisel tuuleveskil taas rõõmsamad päevad.

Nüüdseks on tuulikusaagaga uuele tasemele jõutud ja vallavolikogu enamuse nõusolekul anti see 15aastase hoonestusõiguse lepinguga kasutada osaühingule Juhus, kes rajab sinna käsitööõlle tootmisüksuse, vahendab Vooremaa.

Noore firma omanikud ehk juhatuse liikmed on ka ise noored mehed  – Mart Mängli ja Siim Peets. «Hetkel oleme alustanud remondiga ja ruumide kohandamisega  tootmise vajadustele. Loodame remondiga lähikuude jooksul valmis saada ja seejärel paigaldame õlle pruulimiseks ja villimiseks vajalikud seadmed,» rääkis Peets. Ta lisas, et enne õlleteoga alustamist tuleb loomulikult saada selleks vajalikud load.

Mart Mängli sõnas, et plaanis on hakata läbi viima ka käsitööõlle koolitusi ja nõnda saab iga huviline ka kohalikku toodet proovida.

Refereeritud artiklit saab lugeda Vooremaast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles