Lihtne soovitus diiselauto omanikele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudes tanklates on külmakindel diiselkütus juba olemas.
Paljudes tanklates on külmakindel diiselkütus juba olemas. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna ilmaennustus lubab novembris mitut külmalainet, soovitab Statoil osal diiselauto omanikel  kütusepaak n-ö tühjaks sõita.

«Tagasihoidlikuma läbisõiduga autoomanikul tasub korraks aeg maha võtta ja meenutada, millal viimati tangitud sai,» rääkis Statoil mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi. Kui viimane tankimine  jäi septembrisse, tuleks Sassi sõnul  auto kütusepaak tühjemaks sõita ning seejärel kohe külmakindlamat diislikütust täis tankida, et vältida järgmistel miinuskraadidega hommikutel käivitusprobleeme.

«Kuna keskmise erakliendi kütusetarbimine on umbes kaks paagitäit mootorikütust kuus, siis keskmise läbisõiduga autoomanike paakides on juba külmakindel diislikütus olemas,» sõnas Sassi.

Statoil on septembri lõpust alates tarninud jaamadesse nn üleminekuperioodi diislikütust, mille külmakindlus septembri lõpust oli vähemalt -17 ning oktoobri esimesest dekaadist juba -21 kraadi.

Eestis kehtiva korra järgi peab perioodil 1.12. -29.02. olema müügil talvine diislikütus külmakindlusega 26 miinuskraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles