Hiiumaa parvlaevaliin läheb detsembris üle talvisele sõidugraafikule

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla-Heltermaa liin läheb üle talvisele sõiduplaanile.
Rohuküla-Heltermaa liin läheb üle talvisele sõiduplaanile. Foto: Erik Prozes / Postimees

Alates 7. detsembrist läheb Rohuküla-Heltermaa liin üle talvisele sõiduplaanile, kus reiside väljumisajad erinevad senisest graafikust alates kella 10.00st. 

Hommikused reisiajad sõidugraafikus ei muutu, olles tavapäraselt Rohukülast kell 6:30 ja 10:00, Heltermaalt kell 6:30 ja 8:30, samuti ei muutu kella 20:30 väljumine.

Alates keskpäevast jätkuvad üleveod kahe tunnise intervalliga, kus põhireiside ajad on 12:30, 14:30, 16:30, 18:30, 20:30, 22:30. Täpne sõiduplaan igal päeval oleneb reiside arvu tellimusest nädalas. Samuti ei ole laupäeviti enam kuuetunnist reisivahet keset päeva, mis senises graafikus häiriv oli.

Kui varasematel aastatel on Hiiumaa liin läinud talvisele sõidugraafikule üle alates jaanuarist, siis sel aastal on seoses parvlaevaliikluse muudatustega vaja Heltermaa-Rohuküla liinile talvegraafikut juba alates detsembrist. Talvine laevareis mandri ja Hiiumaa vahel kestab umbes 1,5 tundi.

Enne talvisele graafikule üleminekut teostatakse parvlaevale St Ola paar päeva kestvad hooldustööd, et parvlaev oleks jätkuvalt heas töökorras.

St Ola liinile naastes viiakse 30. novembrist 4. detsembrini läbi parvlaev Regula korraline dokihooldus Tallinnas. See toimub planeeritult just detsembri esimesel nädalal, mis on tavapäraselt sügise kõige madalama nõudlusega aeg.

Nii parvlaeva St Ola kui ka Regula hoolduste ajal teeb reise ka parvlaev Harilaid.

Seejuures on hooldustööde teostamise ajal Rohuküla-Heltermaa liini sõidugraafik tavapärasest tihedam – seda eriti hommikul, mil nõudlus on suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles