Tööd alustab Eesti esimene rändrestoran

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõis
Pädaste mõis Foto: Marina Puškar

Kuna talveks sulgeb Pädaste gurmeerestoran Alexander uksed, avatakse detsembri alguses Tallinnas uue restorani nimega NEH, et kevadel tagasi Muhusse kolida.

Pädaste mõisa omaniku Imre Sooääre sõnul on «neh» väga vana muhukeelne sõna, mis tähendab «otse loomulikult ja mida sina siis mõtlesid!», kuid nime võib tõlgendada ka näiteks lühendina: Nordic+Estonian+Historic, kirjutas Meie Maa.

NEH asub Tallinna sadama lähedal, Lootsi tänava alguses ja seal on 50 kohta.

«Tegu on ajaloolise paekivist sadamahoonega, milles asus kunagi sadama loots, seega on side ajalooga olemas, nagu ka Pädastes,» viitas Sooäär.

Tema sõnul pole Tallinna restoraniturul praktiliselt mitte ühtegi restorani, mis pakuks Eesti piirkondlikke maitseelamusi ja tegu on seega ühe Eesti regiooni restoraniga Tallinnas, mis peaks pakkuma ka väljastpoolt Eestit tulevatele inimestele põnevaid maitseelamusi, sest rahvusköögid on maailmas hinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles