Netis kaubeldakse kasutatud mähkmetega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis valmistatud korduvmähkmed Hipsik.
Eestis valmistatud korduvmähkmed Hipsik. Foto: Mihkel Maripuu

Internetis tegutsevatesse oksjoni- ja kuulutusteportaalidesse on viimasel ajal ilmunud kasutatud korduvmähkmete müügipakkumised.

Enamasti on kasutatud mähkmed müügil ühekaupa ja enamasti on tegemist Eestis toodetud korduvmähkmetega Hipsik. Uhiuuena maksab üks Hipsik pea 100 krooni, netis küsitakse mähkme eest poole vähem.

Hipsikuid tootva firma Hipobaby juhatuse liige Avo Tölpt arvas, et ilmselt panevad mähkmed müüki need lapsevanemad, kes on selle proovimiseks saanud tasuta jagatavatest beebipakkidest.

«Eks need on kingituseks saadud ja siis need, kes peavad rohkem kilemähkmetest, püüavad need rahaks teha,» ütles ta ja lisas, et neid kui tootjaid ja kinkijaid teeb selline käitumine kurvaks. «See on kurb, et inimesed ei oska hinnata sellist asja.»

Samas märkis Tölpt, et päris hukka ta taolist käitumist ei mõista – see on inimeste vaba valik, mida nad kingitud proovimähkmetega teevad.

Firma esindaja tunnistas ka, et ehk ei olnud esimesed beebipakkidesse jõudnud mähkmed nii hea kvaliteediga ning lapsevanemad ei ole tahtnud neid seetõttu kasutusse võtta. Praeguseks on mähkmeid edasi arendatud ja paremaks tehtud.

Hipobaby tootmisjuht Margit Mehilane pidas loomulikuks, et nende Hipsikud antakse ühes peres edasi lapselt lapsele. On ju tegemist korduvmähkmetega, mille saab leotamise ja pesemisega täiesti puhtaks ning mis peab vastu vähemalt 50 pesukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles