Ka Pärnu plaanib ühiskaardile üle minna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna bussipeatused peaksid ka 2017. aastaks saama sarnaselt Tallinnale ja Tartule elektroonilised tablood.
Pärnu linna bussipeatused peaksid ka 2017. aastaks saama sarnaselt Tallinnale ja Tartule elektroonilised tablood. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ka Pärnu linn ja maakond plaanivad 2017. aastal sarnaselt Tallinna ja Tartu linnadele minna ühistranspordisüsteemis üle elektroonilisele ühiskaardile.

Riigihalduse minister Arto Aas kinnitas Pärnumaa konkurentsivõime tugevdamise investeeringute tegevuskava, milles kinnitatud projektidest on maakond esitanud kõige prioriteetsemateks Pärnumaa ühistranspordikeskuse ühtse pileti- ja infosüsteemi arenduse ning Pärnu bussijaama ehituse, vahendab rahandusministeerium.

BNS vahendab, et uus süsteem peaks rakenduma 2017. aastal ning lisaks linnale on plaan käivitada elektrooniliste ühistranspordikaartide süsteem ka maakonnas. «Uus süsteem võimaldaks paremini kaartile raha peale laadida, soodustusi ja muud pakkuda,» märkis usutluses uudisteagentuurile Pärnumaa ühistranspordikeskuse arendusjuht Taimo Tammeleht, lisades, et EAS-ilt taotletava 300 000 euro suuruse projekti raames plaanitakse sarnaselt Tallinnale ja Tartule bussijaamadesse püsti panna ka elektroonilised tablood.

Kinnitatud tegevuskavas on kokku 19 projekti, millele Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ootab kuni 29. veebruarini taotlusi. Esimeses voorus on Pärnumaa eelarve 3,9 miljonit eurot. Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul saavad Eesti maakonnad regionaalseteks investeeringuteks aastani 2020 Euroopa Regionaalarengu Fondist 134,8 miljonit eurot toetust.

Toetuse eesmärk on tugevdada piirkondade konkurentsivõimet, luua uusi töökohti ning muuta avalikud teenused ja töökohad elanikele lähemaks, arendades selleks ühistransporti ja kergliiklusteid. «Möödunud perioodi kogemus on näidanud, et tänu Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusele on maakondades mitmed uued projektid ka käima lükatud,» sõnas Aas, tuues hea näitena välja Ida-Virumaa, kuhu eelmise perioodi investeeringute kaudu loodi rohkem kui 300 uut töökohta.

Töökohtade loomisel toetatakse turismitoodete ja -atraktsioonide arendamist, avalike juurdepääsude ja kommunikatsioonide rajamist tööstus- ja ettevõtlusaladele, inkubatsiooni- ja tootearendusvõimaluste loomist ning linnakeskuse avaliku ruumi tänapäevastamist ettevõtlusele atraktiivsemaks muutmiseks.

Avalike teenuste ja töökohtade füüsilise kättesaadavuse parandamiseks toetatakse keskuste ja tagamaa vaheliste ühenduste, nagu jalg- ja jalgrattateede ning ühistranspordi, arendamist. Pärnumaa tegevuskavas on kaheksa turismiobjekti, üks inkubaator, üks tootearenduskeskus, kuus tööstus- ja ettevõtlusala arendavat kavandit ning kolm ühistranspordiprojekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles