Kiirtoidurestorani iseteeninduskioskid kassapidajate palka ei mõjuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si väitel iseteeninduskioskid kassapidajate palka ei mõjuta.
McDonald'si väitel iseteeninduskioskid kassapidajate palka ei mõjuta. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

McDonald's restoranidesse paigutatavad puutetundlikud iseteeninduskioskid kassapidajate palgale mõju ei avalda ning eesmärgiks pole inimtööjõu asendamine.

«Eesmärgiks pole asendada digilahendustega inimtööjõudu ja seega me ei alanda kassapidajate palkasid ja see ei tähenda seda, et palkame nüüdsest vähem inimesi,» ütles Janevski. Tema sõnul üritatakse pigem suunata rohkem inimtööjõudu restorani kitsaskohtadesse ja ühtlasi nendes valdkondades töötajate arv võib isegi tõusta, sest kassade arv tõenäoliselt väheneb.

Janevski sõnul maksab üks iseteeninduskiosk koos installeerimise ja transpordiga ligikaudu 14 000 eurot, kuid hetkel veel ei suuda ettevõte hinnata, kui suur osa investeeringutest läheb kioskide peale.

Lätis on iseteeninduskioskid installeeritud neljas ja Leedus kahes restoranis. Eestis avati esimesed iseteeninduskioskid Rocca al Mare McDonald'sis, järgmisena paigutatakse neid Sõle ja Viru restoranidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles