Omniva: närimistubakat leitakse pakkidest aina enam

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelatud ainetest leitakse pakkidest enim närimistubakat.
Keelatud ainetest leitakse pakkidest enim närimistubakat. Foto: Marko Saarm

Kuna jõulude eel suureneb nii paki- kui kirjasaatmiste arv pea kahekordseks, tuletab Omniva meelde, et on asju, mida postiga saata ei tohi ja enim on postifirmale muret põhjustanud just närimistubakas.

Omniva tolliteenuste juhi Eduard Sauli sõnul tekib närimistubaka kõrval enim probleeme ka ravimite ning võltsimiskahtlusega toodetega. «Kehtiva seaduse kohaselt on suitsuvabade tubakatoodete postiga saatmine keelatud,» selgitas ta ning lisas, et maksu- ja tolliamet (MTA) hõivab kõik saadetised, mis sisaldavad keelatud tooteid. 

«Muuhulgas kuuluvad keelatud saadetiste hulka näiteks kiiresti riknevad toiduained, relvad ja nende osad, mürgised või kergesti süttivad ained, pürotehnilised tooted, aga ka elusloomad,» lisas Saul.  

Lisaks eelnimetatud keelatud saadetistele ei ole posti teel lubatud saata ka raha ja selle saatmiseks tuleks kasutada rahakaardi teenust.

Postisaadetiste hulka kuuluvad nii Omniva kulleritega edastatavad saadetised kui ka postkontorist ja pakiautomaadist teele läinud pakid. Meeles tasub pidada ka, et keelatud esemete saatmise piirang laieneb ka e-poodidele. See tähendab, et kui e-poes on müüa näiteks pürotehnilised tooted või muud esemed, mida posti teel saata ei tohi, siis ei saa neid kaupu toimetada ei postkontorisse ega pakiautomaati.

Selleks, et jõulupakid tervelt ja probleemideta adressaadini jõuaks, on oluline need enne postitamist ka korrektselt pakendada. Kui kodus pakendamiseks vajalikke vahendeid käepärast pole, leiab need lähimast postkontorist. Selleks, et postkontori külastamine kõigile võimalik oleks, on suuremad postkontorid jõulude eel avatud ka õhtuti ning nädalavahetustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles