Uuring: Kolmelapseliste perede jõukus ületab kahelapseliste oma

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring näitas, et naised tahaks rohkem lapsi kui neil on.
Uuring näitas, et naised tahaks rohkem lapsi kui neil on. Foto: Liis Treimann

Meedia eest varju hoidva eesti ettevõtja rahastatav MTÜ Eesti Sündimusuuringud jõudis emasid küsitledes üllatavale järeldusele: kolmelapselised pered on jõukamad kui kahelapselised.

Uuringust selgub, et tänavu 100 eurole kerkinud riigi otsetoetus kolmandale lapsele on osatähtsusena netosissetulekust juba praegu Euroopa Liidu kõrgeim. Summa suuruselt on tipus Luksemburg, kus toetus on 362 eurot kolmanda lapse kohta. Samas kinnitab uuringu koostaja, et seni Eesti 100 euro sarnast toetust maksnud riigid pole saavutanud sündimuse oodatud kasvu.

Juba ületuleva aasta juulist makstakse kolme kuni kuut last kasvatavale perele lisaks 200 euro suurust lasterikka pere toetust, mis suurendab toetuse kolmandale lapsele lausa 300 euroni. Kui lisada sellele Euroopa oludes eeskujulik vanemapalga süsteem, ei tohiks vanemail olla põhjust riigi toe üle kurta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles