Pääsukese- ja ristikumärgi saanud tooted valitud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPKK kvaliteedimärk Tunnustatud Eesti Maitse..
EPKK kvaliteedimärk Tunnustatud Eesti Maitse.. Foto: Liis Treimann.

Täna õhtul annab põllumajandus-kaubanduskoda Mooste Folgikojas toimuval lõikuspeol pidulikult üle tunnistused Tunnustatud Maitse ja Tunnustatud Eesti Maitse märgi pälvinud toodete tootjatele.


Põllumajandus-kaubanduskoja kvaliteedijuht Ave Kingu ütles tänavust toodete hindamist iseloomustades, et kvaliteedimärke taotlesid meie toiduainetetööstuse põhitegijad. Siiski on igal aastal lisandunud märgitaotlejate ja -saajate nimekirja ka mõni uustulnuk, kes peab oluliseks oma toodetele professionaalide poolt antud erapooletut hinnangut ja koja tegevust turunduse toetamisel.

Sel sügisel hinnati tooteid juba üheksateistkümnendat korda. Toidukvaliteedimärke on välja andnud 1998. aastast alates. Tooteid hindavad toiduainetööstuste, teadusasutuste ja –laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid. Hindamine toimub väljatöötatud kriteeriumide alusel, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe.

Kvaliteedimärke taotlevatel ettevõtetel tuli esitada avaldus, toodete füüsikalis-keemiliste ja mikrobioloogiliste laborianalüüside koopiad, pääsukesemärgi puhul ka tooraine kodumaist päritolu tõendav dokumentatsioon.

Pääsukesemärk Tunnustatud Eesti Maitse antakse kvaliteetsetele, kodumaisest põhitoorainest Eestis valmistatud toodetele. Ristikumärk Tunnustatud Maitse antakse kvaliteetsele tootele, toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu seejuures ei kontrollita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles