Coca-Cola sattus Eestis veidrasse skandaali

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Coca-Cola jõuludeks tehtud erilise kujundusega pudeliga tekkis ootamatuid probleeme, mis tulid üllatusena nii ettevõttele endale kui ka Eesti pandipakendile.

«Meieni kostus info kõige traditsioonilisema 0,5L Coca-Cola PET pudeli tagastamise probleemidest eelmise nädala lõpus,» rääkis Eesti pandipakendi juht Rauno Raal.

Esmalt tekitas see parajat hämmeldust, kuna vastav toode on äärmiselt korrektse ja kõigile nõuetele vastava koodiga pandipakendite registris olnud juba alates 2005 aasta maikuust, kui pandisüsteem Eestis ellu kutsuti.

«Peagi tabasime probleemi olemuse, mis on seotud Coca-Cola poolt jõuluajaks tehtud limiteeritud partii erilahendusega, mis võimaldab pakendile tekitada jõuluroseti,» ütles Raal. Omamata aga täpset juhist tõmbasid osad inimesed selle roseti koos pakendi triipkoodiga lihtsalt ära.

Pakendiseaduse kohaselt aga saab tagastada vaid selliseid tagatisrahaga pakendeid, millele on kantud korrektne tagatisraha märk ja triipkood ning mis omavad algset kuju.

«Meie soovitus on, et kui olete siiski otsustanud sellist jõuluvigurit ehk rosetti teha, siis kindlasti mitte seda etiketi osa pudelist eraldada ja taastada algne kuju, et pakend oleks tagastatav,» rääkis Raal.

Ta soovitan tutvuda Coca-Cola poolt täna tehtud «õppevideoga», mis selgitab roseti tegemist ja pakendi etiketi taastamist.

Ka Coca-Cola tunnistab, et  jõuludeks tehtud erikujundusega pudel on tarbijate seas tekitanud segadust. «Seda saab taarautomaati tagastada,  kuna pudeli kood on lipsuriba küljes ning see on võimalik lihtsasti tagasi kleepida. Kui te soovite pudeli taaraautomaati tagastada, siis kindlasti ei tohiks lipsu pudeli pealt eemaldada,» soovitas firma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles