Eesti parimad restoranid selgusid uutmoodi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisa restoran Alexander on Eesti parim restoran.
Pädaste mõisa restoran Alexander on Eesti parim restoran. Foto: Marina Puškar

Aastaid koostati Eesti parimate restoranide edetabelit, kuid nüüd on sellest loobutud. Eesti 50 parima restorani edetabelit asendab Eesti Maitsete restoranijuht.

«Kaheksa aastat on programm Eesti Maitsed koostanud edetabelit Eesti 50 Paremat Restorani. Kuid nüüd on heade restoranide arv Eestis juba kindlasti suurem, kui viiskümmend,» põhjendas muutust programmi Eesti Maitsed juht Aivar Hanson. Nüüdsest hinnatakse Eesti tipp söögikohti White Guide Nordicu metoodika alusel.

Veerandsada Eesti kõige paremat restorani pääsesid ka sellesse restoranijuhi lehekülgedele.

Kokku tutvustab restoranijuht 69 erinevat restorani, mis jagunevad nelja kategooriatesse: meistriklassi restoranid, kõrgklassi restoranid, väga head restoranid ja restoranid.

Kõige kõrgemasse, ehk meistriklassi kategooriasse, kuulub Eestis kuus restorani. Need on Alexander, NOA Peakoka Pool, Ö, Tchaikovsky, OKO ja Art Priori.

«White Guide Nordic tutvustab sellel aastal 300 Põhjamaade juhtivat restorani, millele lisandub 25 Eestist. Edaspidi suureneb kindlasti ühiselt tutvustatavate Eesti restoranide arv ning White Guide laieneb edasi siit kaugemale. On suur tunnustus, et Eesti on esimene riik väljaspool Põhjamaid, mille restorane White Guide tutvustab. Hea söök on välismaalaste jaoks üks argument Eestisse tulemiseks.» räägib Hanson.

Diplomitega tunnustati paremate restoranide peakokkade meelset kõige paremaid kohaliku tooraine kasvatajaid, kes on Liivimaa Lihaveis, Kalamatsi Meierei, Kopra Karjamõis, Muhe-Mahe ja Luxveg.

Kõige parema teenidnusega restoraniks tunnistati Horisont. Kõige parem joogipakkuja on Leib Resto&Aed. Kõige parem magustoidupakkuja on Art Priori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles