Pakendimärgistus on laevaalkoholilt peaaegu kadunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Pandipakend OÜ sõnul on pandimärgistuseta Saku ja A. Le Coq tooted paljudel laevadel olemas, kuid müügimahtude languse tõttu võib mõnel laeval veel pandimärgistusega laojääke leiduda.

Saku Õlletehas AS ja A. Le Coq on lubanud lähikuudel kaotada laevadel müüdavate alkoholitoodete pandimärgistuse, et lõppeks Helsingi sadamas pandiraha väljamaksmine pakendite eest, mille eest Eesti Pandipakend pole pandiraha saanud.

«Nii A. Le Coq kui ka Saku on tänaseks laevadel müüdavate plekkpurgis mahutoodete osas teinud muudatused. Saku mahutooted on ilma pandimärgita ja Eesti pandipakendite registrivälise koodiga juba toodetud ja partnerite ladudesse toimetatud,» ütles Eesti Pandipakend OÜ juhatuse esimees Rauno Raal.

Raali sõnul ollakse arvamusel, et valdava osa laevade kauplustes on märgistuseta tooted juba müügil, kuid võib veel esineda üksikuid laevu, kus realiseeritakse vana loogikaga toodete laojääke, sest suvi oli müügi mõistes äärmiselt kesine. A. Le Coq muudetud tooted on samuti juba laevadel, viimane muudetud toode on juba toodetud, kuid jõuab ladudest laevadesse detsembri jooksul.

«Seega on Eesti tootjad oma lubadusest kinni pidanud, kuid üleminek on olnud järkjärguline, tempot on pisut pärssinud kesine suvi ja sellega seonduvad laovarud. Kui eelmise aasta 10 kuuga pandi turule 285 miljonit pandiga joogitoodet, siis selle aasta samal perioodil vaid 263 miljonit ühikut,» lausus Raal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles