Uued tooted: mõeldes jõuludele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvesti jõulupakk.
Salvesti jõulupakk. Foto: Tootja foto

Kodumaised ettevõtted Põltsamaa Felix ning Salvest hakkavad valmistuma jõuluajaks, tuues poelettidele mitmeid selle aja lemmiktooteid.

Felixi valmistoitude sortimenti lisandus klassikaline mulgipuder suitsupeekoniga, mis on valmistatud kodumaistest saadustest ega sisalda säilitusaineid.

Foto: Tootja foto

«Mulgipuder on Eesti köögi lahutamatu osa ning eriti populaarne just talvekuudel – sellel on kindlasti väärikas koht meie sortimendis,» ütles Põltsamaa turundusdirektor Marek Viilol.

Kõikidele Põltsamaa valmistoitudele läheb peale kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis oma köögiviljahoidistel ja kapsastel kasutusele alates sellest sügisest. Kaas koosneb kahest osast ning selle välist ringi keerates avaneb lihtsalt purgi põhikaas.

Felixi poolt lisandusid äsja poelettidele ka aasiapärased kastmed Spring roll ja Sweet chili. Sweet chili kastmele on omane vürtsikas tšillipipar ja küüslauk, Spring roll kastmele lisavad nooti erinevad Aasia köögi vürtsid nagu tähtaniis ja köömen. Magus-vürtsikad kastmed sobivad wokiroogade maitsestamiseks, liha marineerimiseks jm.

Detsembri alguses jõuab poodidesse Salvesti jõulutoodete kinkepakk «Eesti maitsvaim jõulutraditsioon», milles on koos kolm pühadeaja müügihitti – kõrvitsasalat, praekapsas ja Meie Mari pohlamoos.

Salvesti turundus- ja tootearendusjuhi Aulike Miljandi sõnul kasvab kõrvitsasalati, praekapsa ja pohlamoosi müük detsembri alguses hüppeliselt. «Enamasti ostetakse neid tooteid just koos, seetõttu otsustasimegi need ühte pakki kokku panna,» selgitas ta.

Kõrvitsasalat on koduses marinaadis toode, mis on saanud uueks hooajaks värskema kujundusega pakendi. Praekapsas on  Eesti kapsast valmistatud jõuluaegne magusa mekiga roog. Verivorstide kõrvale on aegade jooksul kuulunud traditsiooniliselt pohlamoos.

Kinkepakid tulevad poodidesse müügile 1. detsembrist. Paki hind on orienteeruvalt 5,99 eurot ning see on müügil Selverites ja ETK kauplustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles