Töötukassa tutvustab noortele tööturgu

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötubades jagatakse teavet tööturu trendidest ja suundumustest.
Töötubades jagatakse teavet tööturu trendidest ja suundumustest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tõstmaks noorte tööalast teadlikkust ja suurendamaks võimalusi hiljem tööd leida, korraldab töötukassa 8.–12. klassi õpilastele tööturgu ja tööelu tutvustavaid töötube.

«Töötubades jagame teavet tööturu trendidest ja suundumustest, tööandjate ootustest ja soovitustest noorele tööotsijale, noorte olukorrast tööturul ning mitmel teisel teemal,» selgitas Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik, vahendab Saarte Hääl.

Aitamaks tööle ka neid, kel on tööleidmine keeruliseks osutunud, käivitas töötukassa aasta alguses «Minu esimese töökoha» teenuse ning sellega on tööle aidatud oktoobri alguse seisuga 179 noort. «Just selline esimene pikaaegsem töökoht on see, mida paljud vajavad, sest tööandjad hindavad nii erialaseid teadmisi kui ka töökogemust ning sageli on jala ukse vahele saamiseks vaja mõlemat,» märkis Reimaa-Lepik.

Sellest hoolimata on suurim probleem erialase hariduse puudumine. «Kuigi osa noori ei lähegi edasi õppima või ei lõpeta keskkooligi, on suur ka kutsekoolide katkestamisprotsent,» lisas ta.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles