Soovitused, kuidas ostlemise kiusatusele vastu astuda

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna, 27. novembril on ostuvaba päev ja sellega seoses pani MTÜ Mondo kokku mõned soovitused, mida täna ostlemise asemel ette võtta.

Ostuvaba päev on loodud selleks, et liigsest tarbimisest tulenevale keskkonnakoormusele tähelepanu pöörata ja oma igapäevaseid ostuharjumusi läbi mõelda. See on päev, kus ostlemise asemel elada. Selleks, et rahakotirauad kinni hoida ja ostlemist vältida, soovitab Mondo teha vähemalt üht neist kümnest asjast.

Veeda aega sõprade ja lähedastega. Mõnus seltskond pakub hingele palju rohkem kui kotitäis uusi asju.

Jaluta ja naudi hilissügist lähedalasuvas pargis, looma- või botaanikaaias. See mõjub hästi nii vaimule kui ka kehale.

Loe raamatut ja külasta raamatukogusid.

Õpi midagi uut või jaga oma teadmisi. Selleks saab osaleda täna toimuvatel vabaühenduste kärajatel või jätkusuutliku tarbimise seminaril. 

Tuuluta oma kappe. Mõni pluus ootab juba mitu aastat kandmist, mõni kingapaar soovib aga Uuskasutuskeskusesse uut omanikku otsima minna.

Tee nädalavahetuseks plaan, mida süüa ja pane kokku nimekiri kohalikest või õiglastest toodetest, millest head ja tervislikku toitu valmistada. 

Mine vabatahtlikuks mõnda organisatsiooni või ulata abikäsi seda vajavatele inimestele oma kodulinnas või -külas. 

Üleskutse on osa kampaaniast Supply Cha!nge, mille eesmärk on muuta supermarketite omatooted õiglasemaks ja säästlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles